mcc-ruimte thumb Sapphire schakelkast
MCC ruimte, Novec 1230

Klantcase 1

Voor een vooraanstaande fabriek in de voedingsindustrie hebben wij met succes een cruciaal project afgerond: de beveiliging van diverse schakelruimten (MCC) binnen het productieproces. Deze ruimten zijn van essentieel belang voor de opdrachtgever. Gezien de efficiënte benutting van de beschikbare ruimte in de nieuw gebouwde fabriek, hebben wij geopteerd voor de implementatie van het ANSUL Sapphire blussysteem.

Dit systeem biedt aanzienlijke voordelen ten opzichte van het Inergas blussysteem, met een gemiddelde besparing van 6 cilinders per ruimte, wat resulteert in een aanzienlijk kleinere benodigde opstelruimte. Hoewel de voorgestelde oplossing afweek van het oorspronkelijke bestek, heeft deze aanpak geleid tot aanzienlijke besparingen in vloeroppervlak. Hierdoor is het plan als de meest optimale beoordeeld en uiteindelijk geïmplementeerd.

Onze aanpak omvat aspiratiedetectie in de luchtstroom van de schakelruimten, wat zorgt voor een snelle detectie van rook. Deze oplossing is succesvol toegepast in schakelruimten met variërende volumes, variërend van 120 tot 500 m3. Wij zijn verheugd dat we hebben kunnen bijdragen aan de veiligheid en efficiëntie van het productieproces van deze belangrijke fabriek binnen de voedingsindustrie.

Meer weten?

Wil je meer informatie over onze producten en diensten neem dan contact met ons op.