laboratoria, Novec123, inergas, automatisch blussysteem

 

 

Nader advies?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over onze producten en diensten neem dan contact met ons op.

T: +31 (0)320 24 08 64

24 uurs storingsdienst: +31 (0)320 28 56 77

Laboratoria - informatie voor gebruikers

Specifieke voordelen van het toepassen van een Novec of Inergas blussysteem in laboratoria:

  • Veilig voor mensen tijdens blussing;
  • Geen schade aan apparatuur tijdens blussing;
  • Mogelijkheid tot behouden van onder- of overdruk bij blussing, dus geen contaminatie;
  • Blussing mogelijk binnen 19 seconden (Novec).

Een laboratorium is een dynamische omgeving waarin foutmarges klein zijn. Ondanks deskundigheid van uw aanwezige personeel zit een ongeluk in een klein hoekje, die desastreuze gevolgen kan hebben. Door het gebruik van open vuur, andere hittebronnen en reacties die  warmte creëren, is de kans op brand hier ook aanwezig. Blussen met water kan bijdragen aan de brand omdat sommige stoffen zich niet mengen met water en de brand zich hierdoor verspreidt. Geclassificeerde laboratoria, zoals GGO-laboratoria (behalve ML-I), mogen niet met water worden geblust omdat het water gecontamineerd kan worden met de aanwezige stoffen. Een blusgasinstallatie kan hiervoor u de oplossing bieden.

ANSUL Solutions adviseert een automatisch blussysteem op basis van Novec1230 of Inergas in een laboratorium. Beide systemen zijn veilig voor eventueel aanwezige personen. Daarnaast blust zowel Novec1230 als Inergas zonder enig residu en is dus niet schadelijk voor uw producten en apparatuur. Dit in tegenstelling tot andere blusmiddelen en blussystemen met poeder, aerosol, watermist of sprinkler.

laboratoria, Novec123, inergas, automatisch blussysteem

Voordelen:

  • Lagere investering (CAPEX) en lagere operationele kosten (OPEX).
Door een blusgassysteem toe te passen krijgt u een lagere total cost of ownership vergeleken met sprinklersysteem tegen dezelfde investering. Onder andere door veel lagere onderhoudskosten. Doordat een blusgassysteem niet afhankelijk is van pompen om de blusstof te verspreiden, is er een fractie van de ruimte benodigd voor de technische installaties.
 
Tevens wordt er geen schade veroorzaakt aan uw apparatuur of materialen. Dit maakt het een goede keuze voor laboratoria waar kostbare apparatuur en materialen aanwezig zijn. 

Snelle detectie, snelle blussing

Een goed ontworpen blussysteem zorgt ervoor dat uw apparatuur en de aanwezige personen veilig zijn bij het blussen van een brand. Het is van groot belang voor het blussen dat er een snelle detectie van rook en/of brand plaatsvindt. Hoe sneller een brand in een laboratorium gedetecteerd wordt, hoe eerder het blussysteem in actie kan komen om de brand te blussen. Door de aanwezigheid van brandbare stoffen kan een brand heel snel om zich heen slaan. Daarom is het van belang zo snel mogelijk een brand te detecteren. Om de reactietijd te verkorten, adviseren wij een aspiratiesysteem toe te passen bij een blussysteem in een laboratorium. Deze aspiratiesystemen zuigen permanent actief lucht aan, waardoor eventueel aanwezige rook sneller gedetecteerd wordt dan traditionele rookmelders.

Onder- en overdruk

Bij een blussing kan er onder- en/of overdruk ontstaan. Op basis van onze praktijkervaring kunnen we u in de diverse situaties adviseren de ongewenste onder- of overdrukken te neutraliseren. Samen met uw specialisten en adviseurs zullen we onze engineer-ervaringen delen om tot een klant specifieke oplossing te komen.

Normen en Certificeringen

Een blussysteem dat door ANSUL Solutions wordt gerealiseerd in laboratoria is ontworpen op basis van de NEN-15004. ANSUL Solutions is een gecertificeerd blusgasinstallateur conform CIBV en tevens ISO9001 gecertificeerd.

Ervaren partner voor uw klanten

Tijdens de diverse projectfases kunnen er meerdere belanghebbende naast u, opdrachtgever zijn. Wij kunnen u helpen deze belangen te herkennen en hen mee te nemen in het project. ANSUL Solutions is een ervaren onderneming op het gebied van het beveiligen van specifieke bedrijfspanden. Omdat wij ons bewust zijn, dat er gevaren zijn bij het toepassen van een blussysteem, worden er veel voorzorgsmaatregelen genomen om de veiligheid van uw medewerkers en gasten te kunnen garanderen. Denk hierbij aan waarschuwingssignalen en -borden, goede ontruimingstijd, een blokkeerinrichting en opleiding van uw organisatie.

ANSUL adviseert, engineert, realiseert en beheert alle systemen. 

Meer weten?

Wilt u meer informatie over onze producten en diensten, neem dan contact met ons op.