ANSUL Solutions Bakovens, brandbeveiliging. Co2 blusgassysteem
Co2 blusgas

Bakovens

De voordelen van het toepassen van blusgas op uw bakoven als blussysteem:

 • Geen residu na blussing;
 • Snelle blussing en afkoeling van de bakoven;
 • Snelle doorstart van uw productie.
ANSUL Solutions Bakovens, brandbeveiliging. Co2 blusgassysteem

Een bakoven kent een groot risico op brand door de constante aanwezigheid van warmte, brandstof en zuurstof. Een brand in een bakoven kan grote gevolgen hebben voor uw bedrijfscontinuïteit. Wanneer deze brand niet op tijd geconstateerd en geblust wordt, is er een grote kans dat de bakoven niet meer te herstellen is. Wanneer uw klanten niet bediend kunnen worden, is er een risico dat u deze klanten verliest.

ANSUL Solutions adviseert een automatisch blusgassysteem op basis van CO2. Dit CO2 blussysteem blust zonder enig residu (dus geen water, schuim of poeder) en is dus niet schadelijk voor producten en apparatuur. Dit in tegenstelling tot andere blusmiddelen en blussystemen met poeder, aerosol, watermist of water/schuim. Doordat er geen residu achterblijft na een blussing volstaat ventileren.

Een CO2 blussysteem, dat door ANSUL Solutions wordt gerealiseerd voor bakovens, is ontworpen op basis van normen van de NFPA. Bij het ontwerp wordt onder andere rekening gehouden met de grootte van de bakoven, het koelen van de bakoven onder de zelfontbrandingstemperatuur van het vet en de aanwezige lekopeningen.

Een goed ontworpen blussysteem zorgt ervoor dat een brand snel geblust wordt. Het is van groot belang voor het blussen dat er een snelle detectie plaatsvindt. Hoe sneller een brand in de bakoven gedetecteerd wordt, hoe eerder het blussysteem in actie kan komen om de brand te blussen. Elke seconde is hierbij van groot belang om beschadiging van uw bakoven en de omliggende ruimte te beperken. ANSUL werkt voor bakovens met temperatuurmelders, zogenaamde hittemelders, om een brand te detecteren. Bij overschrijding van een vooraf afgestemde temperatuur komen deze in alarm, en zal het blussysteem geactiveerd worden.

Samengevat zijn de grootste voordelen van een CO2 blussysteem:

 • Vertrouwen dat zowel bereikbare als onbereikbare gevaren worden geblust;
 • Het blussysteem werkt automatisch en is dus niet afhankelijk van de inzet van personeel;
 • Korte reactietijd door de hittemelders in de kap;
 • Door het installeren van een automatisch blussysteem is uw bakoven dag- en nacht beveiligd;
 • Het blussysteem heeft een snelle blussende en afkoelende werking;
 • Flexibiliteit in het plaatsen van de cilinders die het blusgas bevatten;
 • Door de beperkte afmetingen van het blussysteem is het in elke ruimte te installeren;
 • Regulier testen van, en onderhoud aan, het blussysteem geeft vertrouwen in een goede werking;
 • Na een blussing voldoet ventilatie voor opruimen van de blusstof;
 • Met de 24/7 uur servicedienst wordt snel assistentie ter plaatse, hervulling en heractivering van het blussysteem geboden.

Ervaren partner

ANSUL Solutions is een ervaren onderneming op het gebied van het beveiligen van bakovens. Omdat wij ons bewust zijn, dat er gevaren zijn bij het toepassen van een CO2 blusgassysteem, worden er veel voorzorgsmaatregelen genomen om de veiligheid van uw medewerkers en gasten te kunnen garanderen. Denk hierbij aan CO2 detectoren, waarschuwingssignalen en -borden en opleiding van uw organisatie.

ANSUL adviseert, engineert, realiseert en beheert al uw blussystemen.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over onze producten en diensten neem dan contact met ons op.