ANSUL Solutions Keukenblussysteem R-102
keukenblussysteem

R-102 Keukenblussysteem

Specifieke eigenschappen R-102 Keukenblussysteem:

  • Niet schadelijk voor voedselbereiding (PH-neutrale blusstof);
  • Bescherming van apparatuur, afzuigkap en afzuigkanaal;
  • Mechanische detectie, geen kans op storingen.
ANSUL Solutions Keukenblussysteem R-102

Toepassing R-102 keukenblussysteem

Het ANSUL R-102 keukenblussysteem wordt al jaren wereldwijd toegepast in de keukens van onder andere hotels, ziekenhuizen, fastfoodrestaurants, evenementenlocaties en bedrijfskantines. Het R-102 keukenblussysteem blust met de blusstof ANSULEX. Deze blusstof is een zogeheten wet chemical. Het is een PH-neutrale vloeistof, die geen aantasting geeft op huid of apparatuur. ANSULEX slaat snel vlammen neer en koelt hete oppervlakken af, terwijl het een afdekkende laag genereert die helpt voorkomen dat het vuur voldoende zuurstof krijgt en weer opnieuw oplaait.

Het R-102 systeem is ontworpen om verschillende gebieden te beschermen in een keuken waaronder afzuigkappen, afzuigkanalen, plenums en filters.  Ook wordt kookapparatuur zoals friteuses, bakplaten, kookplaten, braadketels en woks beschermd met een R-102 systeem. In ieder afzuigkanaal wordt er een nozzle geplaatst, evenals boven alle apparatuur (warme zones) die beschermd dient te worden. Ook wordt er horizontaal in de kap, achter de filters, geblust. 

Werking R-102 keukenblussysteem

Het R-102 keukenblussysteem detecteert door middel van smeltzekering, die bij het bereiken van een bepaalde hitte het systeem activeren. Het grote voordeel hiervan is de ongevoeligheid voor storingen. Doordat het R-102 keukenblussysteem een volledig mechanisch systeem is, is er geen kans op elektrische storingen. De smeltzekeringen worden geplaatst boven alle te beveiligen apparatuur, in de afzuigkap en in het kanaal. 

Voor keukenblussystemen bestaat er sinds 2017 de NEN-EN 16282-7. Deze norm specificeert eisen en geeft aanbevelingen voor het ontwerp, de installatie, het testen, het onderhoud en de veiligheid van brandblussystemen voor keukens in gebouwen. Deze Europese norm is van toepassing op ventilatiesystemen in grootkeukens, bijbehorende ruimten en andere installaties waar voor commercieel gebruik bestemde levensmiddelen worden verwerkt.

Certificeringen

ANSUL Solutions is gecertificeerd conform CIBV 1233 voor het leveren en onderhouden van blusinstallaties. 

Ansulex PFAS vrij:

In verband met de discussie rondom PFAS houdende blusmiddelen kunt u hier een officieel schrijven vinden dat Ansulex niet PFAS houdend is.

Service & Onderhoud

Iedere technische installatie heeft regelmatig onderhoud nodig, zo ook blussystemen. Door regelmatig onderhoud blijft uw installatie in goede staat en worden storingen voorkomen. Tevens voldoet u met een onderhoudscontract aan de eisen die worden gesteld door verzekeraars, bevoegd gezag of eventueel andere eisende partijen. Het onderhoud wordt uitgevoerd door een team van speciaal opgeleide en gecertificeerde monteurs, die alle kennis in huis hebben om uw installatie juist en conform normeringen en voorschriften te onderhouden. Het onderhoud aan uw blussysteem dient tenminste 1 keer per 12 maanden uitgevoerd te worden. Meer informatie over de manier waarop wij onderhoud uitvoeren is te vinden op de jaarlijks onderhoud pagina.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over onze producten en diensten, neem dan contact met ons op.