ANSUL Solutions Serverruimte

 

 

Nader advies?

Heb je vragen of wil je meer informatie over onze producten en diensten neem dan contact met ons op.

T: +31 (0)320 24 08 64

24 uurs storingsdienst: +31 (0)320 28 56 77

Automatisch een brand blussen in uw serverruimte

Specifieke voordelen van een blusgas als blussysteem in een serverruimte

 • Geen nevenschade;
 • Snelle detectie;
 • Geen verstoring van operationele proces;
 • Lage onderhoudskosten.
ANSUL Solutions Serverruimte

De serverruimte is veelal het digitale hart van een organisatie. Dit komt onder andere door de grote hoeveelheid gegevens die tegenwoordig opgeslagen worden. Het is van groot belang dat de servers die zich in de serverruimtes bevinden zo min mogelijk risico lopen op uitval. Een van de zaken die een risico vormen bij een server is brand. Veel bedrijven investeren veel geld en tijd in geavanceerde servers om essentiële bedrijfsgegevens die van groot belang zijn voor de bedrijfscontinuïteit en groei te beheren en op te slaan. De economische verliezen die gepaard gaan bij een belangrijke technische storing, zoals een brand in de serverruimte, kunnen fataal zijn. Alhoewel er vaak sterk gekoeld wordt in een serverruimte, wat het risico op brand al verlaagt, blijft een brandrisico aanzienlijk. Helemaal wanneer de koeling, door welke oorzaak dan ook, wegvalt. Om te voorkomen dat de gehele digitale omgeving van een organisatie door een brand in de serverruimte offline gaat, kiest men vaak voor een automatisch brandblussysteem om dit risico in zijn geheel uit te sluiten.

Blussen met een automatisch blussysteem

Een goed ontworpen blussysteem zorgt ervoor dat uw servers en de gegevens van uw klanten veilig zijn bij het uitbreken van een brand. Het is van groot belang voor het blussen dat er een snelle detectie plaatsvindt. Hoe sneller een brand in het servercenter gedetecteerd wordt, hoe eerder het blussysteem in actie kan komen om de brand te blussen. Elke seconde is hierbij van groot belang om beschadiging van uw servers en andere waardevolle apparatuur te beperken. Om de reactietijd te verkorten adviseren wij veelal een aspiratiesysteem toe te passen bij een blussysteem in serverruimtes. Deze aspiratiesystemen zuigen zelf actief lucht aan, waardoor eventueel aanwezige rook (als gevolg van een beginnende brand) snel gedetecteerd wordt.

Bij een Inergas of Sapphire blussysteem, dat door ANSUL wordt toegepast in serverruimtes, wordt gebruik gemaakt van IG55/IG541 (inerte gassen argon en stikstof) of Novec1230. Deze blusstoffen hebben een grote bluskracht, minimaal effect op het milieu, grote flexibiliteit in toepassingen en de grootste veiligheidsmarge voor aanwezigheid van mensen bij gebruik. Novec1230: Het blusmiddel gaat een sterk afkoelende reactie aan met het verbrandingsproces waardoor de brandketen wordt onderbroken, de brand koelt af en wordt razendsnel geblust

Inergas: Het blusmiddel verlaagt het zuurstofpercentage in de ruimte naar ongeveer 12% waardoor de brand dooft.
Deze blusmiddelen zijn niet schadelijk voor de apparatuur in het serverruimte, in tegenstelling tot andere blusmiddelen en blussystemen met poeder, aerosol, watermist of water/schuim.

Samengevat zijn de grootste voordelen van een inergas blussysteem:

 • Vertrouwen dat zowel bereikbare als onbereikbare gevaren worden geblust;
 • Het blussysteem werkt automatisch en is dus niet afhankelijk van ervaren personeel;
 • Korte reactietijd door het aspiratiesysteem;
 • Door het installeren van een blussysteem is uw serverruimte dag- en nacht beveiligd;
 • Het blussysteem heeft een zeer korte blustijd, blussen in de eerste kritische seconden kan grote schade voorkomen;
 • Flexibiliteit in het plaatsen van de cilinders die het blusgas bevatten;
 • Door de beperkte afmetingen van het blussysteem is het in elke serverruimte te installeren;
 • Regulier testen van en onderhoud aan het blussysteem geeft vertrouwen in een goede werking;
 • Na een blussing voldoet ventilatie voor opruimen blusstof;
 • Met de 24/7 uur servicedienst wordt snel assistentie ter plaatse, hervulling en heractivering van het blussysteem geboden.

ANSUL biedt voor datacenter en serverruimtes de volgende oplossingen:

ANSUL Sapphire Blussing

Inergen® Clean Agent

Ervaren partner

ANSUL Solutions is een ervaren onderneming op het gebied van het beveiligen van bedrijfspanden, bedrijfsruimtes en datacenters. Meer dan 50 magazijnen/opslagen groter dan 25.000 kubieke meter, ook in veeleisende sectoren zoals PGS-ruimtes, zijn door ons voorzien van een compleet gecertificeerd blusgassysteem. Meer dan 50 datacenter, serverruimte en MCC-ruimtes zijn door ons beveiligd met blusgassystemen.

Omdat wij ons bewust zijn, dat er gevaren zijn bij het toepassen van blusgassysteem, worden er veel voorzorgsmaatregelen genomen om de veiligheid van uw medewerkers en gasten te kunnen garanderen. Denk hierbij aan waarschuwingssignalen en -borden, goede ontruimingstijd en opleiding van uw organisatie.

ANSUL adviseert, engineert, realiseert en beheert al uw blussystemen. 

Meer weten?

Wil je meer informatie over onze producten en diensten neem dan contact met ons op.