T: +31 (0)320 24 08 64

24 uurs storingsdienst
+31 (0)320 28 56 77

Machinebeveiliging

Project 1

Naar aanleiding van een brand binnen een mallenmakerij werden wij door de verzekeraar en het bedrijf zelf benaderd om mee te denken in het beveiligen van een freesmachine. Voor dit bedrijf hebben wij een systeem kunnen realiseren, dat de freesmachine 24/7 beveiligt en de brand onder controle houdt indien dit optreedt. De machine is aan één zijde open en is voorzien van een afzuigsysteem. Door middel van een aspiratiesysteem hebben we een snel werkende detectie kunnen realiseren. Daarnaast hebben we de machine beveiligd met een watermistsysteem. Inmiddels heeft het blussysteem zich in de praktijk al bewezen bij deze machine!

 

Project 2

Bij diverse metaalbewerkingsbedrijven is door ons de CNC machine beveiligd middels een FireDetec® automatische brandblusser. Dit zijn veelal precisie machines of langdraaibanken waar olie als smeermiddel gebruikt wordt. Vanuit het oogpunt van de continudienst van deze machines bij deze bedrijven is er voor aanvullende beveiliging gekozen. Aangezien machine 24/7 onbemand actief zijn is het risico op brand groot, het effect op de bedrijfsvoering is nog vele malen groter.

Met installeren van de automatische blusser, is detectie en blussing gegarandeerd. De gevolgschade is minimaal en de productie kan snel hervat worden.

 

Project 3

Bij een van onze klanten, een bedrijf in de fijnmechanische industrie, hebben wij inmiddels drie (3) CNC machines mogen uitrusten met een automatische blusser. Dit betreft allen CNC langdraaiers, waarbij gewerkt wordt met snijolie. De machines draaien 24/7, ook onbemand.

Op de ANSUL FireDetec® automatische blusser is een DIMES module box geplaatst, voor vulgraad bewaking van de CO 2 cilinder, alarmering en koppeling met machineventilatie en het inpandige brandmeldsysteem.

   

 

Project 4

Voor een klant in de food industrie hebben we een bakoven mogen beveiligen met een R-102 Wet Chemical blusinstallatie. Gezien dit veilige blusmiddel met een neutrale PH waarde welke niet schadelijk is voor de voedselbereiding en de mens is hiervoor gekozen. Bij deze fabriek zijn inmiddels meerdere machines op dezelfde manier succesvol beveiligd.

 

Project 5:

Voor een groot bedrijf in de food industrie hebben we voor een nieuwe fabriekslijn, 31 schalkasten welke van groot belang zijn in het productie proces, mogen beveiligen mat kleine CO2 blussysteempjes, ANSUL Firedetec systemen. Deze systemen zijn voorzien van een DIMES systeem, hiermee worden signalen afgegeven en wordt het systeem bewaakt. Doormiddel van rookmelder word de detectie gedaan en doorgemeld naar de HBMC via een pressure switch.

 

Nader advies?

Laat u adviseren door onze adviseur brandveiligheid Hein Franke (06 42 62 49 31) en ervaar de kwaliteit en professionaliteit van ANSUL Special Hazards.