Nader advies?

Laat u adviseren door Jan de Bruin (06 - 53231163), Erik Weerdenburg (06 - 42394494)  of Hein Franke (06 - 42624931) en ervaar de kwaliteit en professionaliteit van ANSUL Solutions.

PIRANHA

Brand in een friteuse kan zich snel uitbreiden via de filters van de afzuigkap of de afvoerkanalen en zo een volledige keuken, restaurant, hotel, gebouw of schip in lichterlaaie zetten.

R-102

Het ANSUL R-102 brandblussysteem heeft intussen bewezen dat dit gevaar in de kiem gesmoord kan worden. Dit systeem is in duizenden keukens geïnstalleerd en is ook in Nederlandse grootkeukens toonaangevend. Omdat enkele jaren geleden de vraag kwam of het mogelijk was om nóg sneller af te koelen is het PIRANHA systeem ontwikkeld.

Hybride bluswerking

De verandering is een hybride blussing met PRX blusmiddel en water; deze combinatie is gepatenteerd. Voor het laatste is een permanente aansluiting op het water- of sprinklernet vereist.

Gevaar ! in grootkeukens

Frituren, braadpannen, filters, afzuigkappen en afzuigkanalen vormen belangrijke brandrisico's door de hoge temperatuur van de olieproducten waarmee wordt gewerkt. Een eventuele brand in een frituur kan zich via de afzuigkap snel verspreiden naar andere kooktoestellen en ruimtes en zo in korte tijd een gehele keuken, restaurant, hotel of schip in lichterlaaie zetten. Keukens zijn vaak te vinden in de kelder of op de begane grond, en een eventueel vuur kan dus snel overslaan. De brandrisico's worden steeds groter door het gebruik van gezonde oliën.

Toepassing van het PIRANHA systeem

Dit systeem is aanbevolen en goedgekeurd voor alle voorkomende apparatuur in grootkeukens en de wens is om zo snel mogelijk af te koelen. Het is vooral aanbevolen wanneer:

  • De keukens zich op plaatsen bevinden waar een brand snel over kan slaan naar andere ruimtes
  • De keukens regelmatig onbewaakt zijn
  • Het personeel weinig ervaring heeft met brandbestrijding
  • Gevaarlijke plaatsen moeilijk bereikt kunnen worden met draagbare blussers
  • Wachten met (of onsuccesvolle) brandbestrijding grote materiële gevolgen heeft
  • Specifiek voor Piranha: industriële braadovens en in wokrestaurants omdat daarbij nog snellere afkoeling is vereist.

Onderhoud en inbedrijfstelling

Regelmatig onderhoud is nodig voor elke technische installatie en zeker voor een brandblusinstallatie. Zodoende blijft uw installatie in goede staat en worden storingen voorkomen. Tevens voldoet u met een onderhoudscontract aan de eisen die worden gesteld door verzekeraars.

De vakmensen van ANSUL zijn speciaal opgeleid voor installatie en onderhoud van R-102 installaties. Dit mag alleen door speciaal opgeleide brandbeveiligingsbedrijven worden uitgevoerd. Tijdens onderhoud en installatie wordt de overlast voor het keukenpersoneel minimaal gehouden. Meer informatie hierover vind u bij blussystemen onderhoud.

24-uurs hervuldienst

Regelmatig onderhoud in combinatie met de 24-uurs dienstverlening geeft het vertrouwen dat de installatie in goede staat blijft en een eventuele hervulling snel uitgevoerd, meer informatie over het onderhoud vind u bij blussystemen onderhoud.

Maatwerk

De beveiliging van deze belangrijke ruimten en de toepassing van de verschillende blusstoffen zijn maatwerk waarbij ANSUL u graag wil adviseren.