Flow-Mix

 

Ontwikkeling

Het Flow-Mix bijmengsysteem is ontwikkeld specifiek om nauwkeurig ANSUL-A  bij te mengen in brandbeveiligingstoepassingen.

Dit betreft voornamelijk vast ingebouwde installaties in tankautospuiten maar ook toepassingen in stationaire blusinstallaties en mobiele toepassingen.

 

Werking

Dit bijmengsysteem is gebaseerd op het principe van een bladdertank bijmengsysteem wat bekend is van grotere stationaire schuimblus- en sprinklerinstallaties.

Voordelen hiervan zijn de zeer lage en daarom verwaarloosbare verliezen en het zeer grote toepassingsgebied.

Dit systeem is toe te passen in elke brandweerwagen en is eenvoudig te bedienen.

Op het bedieningspaneel zijn drie knoppen geplaatst waarmee het gehele systeem bediend kan worden.

 

Toepassingsgebied

Voor toepassing in een tankautospuit is dit bijvoorbeeld een werkingsgebied van 0,1 tot 1,0 % en van 1 tot 42 bar met een debiet tot 2100 liters per minuut.

In grotere systemen worden meerdere opslagtanks toegepast en indien nodig ook meerdere bijmengers.

Elk systeem kan zowel op hoge als op lage druk worden gebruikt.

Voor toepassing in een stationair systeem geldt dat het systeem bij oplevering wordt ingesteld en daarna wordt verzegeld.

 

Installatie

De installatie van het systeem kan naar keuze door de opbouwer van een brandweervoertuig, door uw technische dienst, of geheel door ANSUL worden uitgevoerd.

Investering

Het Flow-Mix bijmengsysteem vergt een veel kleinere investering dan nodig zou zijn voor een vergelijkbaar hoge-druk CAFS systeem en is daarom al diverse

malen geïnstalleerd.

 

Blusmiddel

Het flow-mix systeem in combinatie met ANSUL-A blusmiddel is inzetbaar op 95% van de branden die een gemeentelijke brandweer in de praktijk heeft, zoals:

  • structuurbranden

  • autobranden

  • bosbranden

  • rietenkap

  • autobanden

  • preventief beschuimen van gebouwen

  • woningbranden

  • wegdekreiniging

  • kleinere vloeistofbranden (bij grotere SVM toepassen, zie blusschuim concentraat, bijvoorbeeld in een dual-flowmix systeem)

ANSUL-A zorgt voor een enorme vergroting van de bluskracht van water.

Nader advies?

Laat u adviseren door Hein Franke (06 - 42624931), Jan de Bruin (06 - 53231163) of Erik Weerdenburg (06 - 42394494) en ervaar de kwaliteit en professionaliteit van ANSUL Solutions.

%%cookie_bar%%