Twin-Agent

Ansul USA heeft in de 1960's het Twin-Agent concept bedacht en uitgewerkt. Sinds begin 1980's worden deze units door ons in Nederland ontworpen en gebouwd volgens de Nederlandse en later Europese normen.

Principe

Een Twin Agent maakt gebruik van twee (vandaar twin) blusmiddelen (zgn. agents) en wel AFFF-schuimmix en bluspoeder die beiden onder druk worden gezet door een grote hoeveelheid stikstof. Zo'n unit  heeft dan ook geen externe energie of pomp nodig en heeft een zeer snelle activeringstijd. Met de speciale dubbel nozzle wordt tegelijk een schuimdeken aangelegd op het helideck en de helikopter geblust.

Toepassing

Twin-agent blusunits worden toegepast daar waar een grote bluskracht nodig is welke snel beschikbaar moet zijn. Voorbeelden zijn manifolds in de petrochemie en helidecks.

Uitvoeringen

Afhankelijk van de toepassing heeft een uitvoering die geheel op één skid is gemonteerd of een uitvoering met losse hose reels de voorkeur. Door goed ontwerp en gebruik van roestvaststaal en offshore coating wordt een lange levensduur gegarandeerd.

Blusstoffen

De Ansul Twin Agents maken gebruik van Purple-K poeder wat een dubbel blusvermogen bij BC-klasse branden geeft en goed zichtbaar is tijdens gelijk blussen met schuim. Het schuim is een vorstbestendig schuimconcentraat wat tot pre-mix wordt gemengd of een vorstbestendige schuim solution. Meer informatie over schuim is te vinden bij schuim concentraat.

Onderhoud

Door jaarlijks onderhoud worden storingen voorkomen. Ansul voert onderhoud zowel op land als offshore uit. Regelmatig moeten wij vaststellen dat Twin-Agent blussystemen niet juist worden onderhouden door derden en dit leidt tot een lagere bluskracht of een installatie die niet stand-by staat. Ansul voert ook onderhoud of revisies uit aan systemen van andere leveranciers en kan ook uw reserve of vervangingsonderdelen verzorgen. Meer informatie hierover is te vinden bij onderhoud.

Maatwerk

Het beveiligen van helidecks is maatwerk en Ansul wil u daarbij graag adviseren. Voor meer informatie over de mogelijkheden, een vrijblijvend advies voor uw helideck of prijsaanvraag kunt u contact opnemen.

Nader advies?

Laat u adviseren door Hein Franke (06 - 42624931), Jan de Bruin (06 - 53231163) of Erik Weerdenburg (06 - 42394494) en ervaar de kwaliteit en professionaliteit van ANSUL Solutions.