Schuim- en poederblusaanhanger

MASTER-IBC SCHUIMBLUS AANHANGER

ONTWIKKELING

De Master-IBC schuimblusaanhanger is ontwikkeld door ANSUL en wordt in Nederland gefabriceerd volgens de hoogste kwaliteitsstandaarden.

Deze aanhanger is speciaal ontwikkeld voor gemeentelijke, regionale en bedrijfsbrandweer korpsen en is voorzien van RDW goedkeuring.

De Master-IBC (voorheen Master-Tote) aanhanger is voorzien van een IBC-container met 1000 liter schuimvormendmiddel welke tijdens of na een calamiteit binnen enkele minuten uit te wisselen is voor een nieuwe IBC. Een heftruck is hiervoor voldoende.

Aan de voorzijde is een schuimblusmonitor van 2500 liter per minuut en een worplengte van 60 á 70 meter geplaatst. Tevens zijn twee verstelbare middel-zwaar schuimstraalpijpen beschikbaar met separate bijmenger. En daarnaast ook een lichtschuimgenerator waarvoor geen externe energie nodig is.

Deze aanhanger wordt gevoed door tankautospuiten of hydranten en hiervoor zijn aan beide zijden twee aansluitpunten beschikbaar.

Het geheel is geplaatst op een extra zwaar uitgevoerd gegalvaniseerd onderstel en is voorzien van anti-slip platform, flexibele breedteverlichting en brandweerstriping.

In de praktijk wordt meestal gekozen voor Universeel Alcoholbestendig schuimconcentraat met 3x3% of 1x1% bijmenging. Uitvoeringen met 0,3% Ansul-A bosbrand/structuur blusmiddel zijn ook mogelijk.

Deze Master-IBC aanhanger is zeer geschikt om ingezet te worden bij een brand met gevaarlijke stoffen.  Door het grote bereik van de monitor en de brede inzetbaarheid van de verschillende appendages kunt u een veilige inzet doen met grote bluskracht in de vorm van een compacte schuimblusaanhanger.

Ten opzichte van een schuimblusaanhanger met vaste tank is de flexibiliteit qua inzetbaarheid veel groter, het gewicht veel lager en de tijd van een hervulling veel korter. Ten opzichte van een speciaal schuimblusvoertuig zijn de investeringen enorm veel lager en de flexibiliteit veel groter.

ANSUL ontwerpt graag een maatwerk uitvoering en begeleid u altijd bij het trainen van uw personeel op een door u gewenste locatie. Meer informatie hierover is te verkrijgen bij uw adviseur.

 

Nader advies?

Laat u adviseren door Hein Franke (06 - 42624931), Jan de Bruin (06 - 53231163) of Erik Weerdenburg (06 - 42394494) en ervaar de kwaliteit en professionaliteit van ANSUL Solutions.

%%cookie_bar%%