T: +31 (0)320 24 08 64

24 uurs storingsdienst
+31 (0)320 28 56 77

PGS-15

Project 9:

Voor een klant in het zuidwesten van Nederland hebben we een nieuwebouw locatie met 12 PGS -15 hallen mogen beveiligen met een LPCO2 blusgassysteem. Gezien van uit de flexibele opslag en de grote variatie in stoffen die men wil opslaan is voor een CO2 blussysteem gekozen. Dit mede aangezien er bij een CO2 systeem de ruimte optimaal gebruikt kan worden zowel in de hoogte, dus volledige m3 als d.m.v. het inzetten van meerder stoffen en of opslag systemen.

 

Project 8:

Bij een klant van ons in het zuiden van het land hebben we een PGS-15 ruimte mogen beveiligen. Bijzonder aan het project is dat het ter vervanging was van een schuimblusinstallatie, dit gezien hier in het certificeringstraject iets niet goed was gegaan in het verleden, en een LPCO2 systeem beter toepasbaar is gebleken en snellen en makkelijker te certificeren. De ruimt is voorzien van aspiratie detectie en een ontruimingsalarm, tevens worden alle omliggende ruimten ook ontruimt. Ook is de ruimte voorzien van de veiligheidsplattegronden en CO2 detectie bij alle toegangen op de BGG, dit om de veiligheid te vergroten voor evt. aanwezig personeel. Beide laatste zaken zijn aanvullend gedaan op alle zaken die gedaan moeten worden conform de SVI publicaties.

 

 

Project 7:

Voor een startende ondernemer in het noorden van het land binnen de sector gevaargoed opslag hebben wij een tweetal PGS-15 opslag ruimte mogen beveiligen met een LPCO2 blusgas systeem. Gezien de stoffen en de flexibiliteit die men in de opslag wil hebben was een blusinstallatie op basis van CO2 de beste en meest economisch gunstigste keus. Dit omdat gezien de opgeslagen stoffen CO2 het meest flexibele blussysteem is waaronder de meeste stoffen mogen worden opgeslagen. Tevens biedt het systeem een grote mate van zekerheid en een korte downtime indien er een blussing is. Ook heeft men met CO2 weinig tot geen nevenschade. Het project is geheel inclusief certificering gerealiseerd binnen 4 maanden.

PROJECT 6:

voor een gerenommeerd bedrijf in de transport en opslag branche hebben wij op de Maasvlakte een nieuw logistiek complex van 14000 m2 geheel mogen beveiligen met een lagedruk CO2 (LPCO2) installatie. Het geheel is opgedeeld in 9 PGS-15 opslag compartimenten die onafhankelijk van elkaar een bluszone zijn. het geheel is gebouwd conform de PGS-15 en het blussysteem is ontworpen conform de NFPA-12 en geheel gecertificeerd.
Gezien de beveiliging met een blusgassysteem met CO2 mogen in de hallen een zeer breed spectrum aan ADR goederen in de meeste verschillende klassen worden opgeslagen. Voor de gebruiker bied het gebouw in combinatie met het blussysteem een grote flexibiliteit wat betreft de opslag van zowel gevaargoed als koopmansgoederen.
   

   

Project 5:

Voor een bedrijf in Limburg hebben wij een LPCO2 (lagedruk CO2) blussysteem mogen realiseren. Dit betreft een PGS-15 ruimte t.b.v. de opslag van grondstoffen voor de productie en een speciale tank ruimte. Aangezien de klant in het oude pand eveneens een CO2 installatie geinstalleerd had heeft men hier nu wederom voor gekozen, dit mede door de ervaringen uit het verleden en aangezien dit in combinatie met de opgeslagen stoffen de beste en het meest flexibele blussysteem is. 

   

   

Project 4:

Voor een gerenommeerd aannemer in het midden van het land hebben we in Brabant een nieuwbouw project van een chemical warehouse (PGS-15) geheel mogen beveiligen met een detectie en blusgas systeem. Wij hebben in deze de klant geadviseerd gebruik te maken van een lagedruk CO2 systeem (LPCO2). Dit omdat gezien de opgeslagen stoffen CO2 het meest flexibele blussysteem is waaronder de meeste stoffen mogen worden opgeslagen. Tevens biedt het systeem een grote mate van zekerheid en een korte downtime indien er een blussing is. Ook heeft men met CO2 weinig tot geen nevenschade. Het project is geheel inclusief certificering gerealiseerd binnen 4 maanden.

 

 

Project 3:

Voor een onderneming in Limburg hebben wij een uniek project mogen beveiligen, dit betreffend 7 hallen van exact gelijk afmetingen (25 x 30 x 7m). Gezien de stoffen die hier opgeslagen worden valt deze locatie onder de PGS-15 (gevaargoed opslag). Door middel van een CO2 systeem met 110 cilinders en 7 sectie kleppen hebben we een optimale oplossing kunnen realiseren.

  

  

Project 2:

Voor een bedrijf hebben wij voor de tweede maal twee PGS-15 gevaargoed opslaghallen mogen beveiligen. In verband met de opgeslagen stoffen, waaronder alcohol, hebben wij het bedrijf geadviseerd de ruimte te beveiligen met een CO2 blussysteem met 54 cilinders. Door het UPD aan te leveren in de adviesfase en deze tijdens het vergunningentraject in te dienen, hebben we een soepel verlopend project binnen een relatief korte periode kunnen realiseren. Het betreft hier twee ruimten van ongeveer 2600 m3

 

Project 1:

Voor een transport onderneming hebben wij een PGS-15 opslag ruimte van 4750 m3 beveiligd met een CO2 systeem met 98 cilinders. Doormiddel van aspiratiesystemen wordt er in de ruimte snel gedetecteerd. Deuren en sluizen worden automatisch dicht gestuurd, tevens wordt luid alarm gegeven voor dat er geblust wordt. Doormiddel van het volgen van alle wet en regelgeving omtrent veiligheid, bijv. SVI en NFPA, kan de klant met CO2 veilig zijn ruimte beveiligen. Het personeel is opgeleid hoe om te handelen bij een alarm en blussing. 

 

Nader advies?

Laat u adviseren door Hein Franke (06 - 42624931) of Jan de Bruin (06 - 53231163) en ervaar de kwaliteit en professionaliteit van ANSUL Solutions.