T: +31 (0)320 24 08 64

24 uurs storingsdienst
+31 (0)320 28 56 77

Lagedruk CO2 (LPCO2)

Project 8:

Voor een klant in het zuidwesten van Nederland hebben we een nieuwebouw locatie met 12 PGS -15 hallen mogen beveiligen met een LPCO2 blusgassysteem. Gezien van uit de flexibele opslag en de grote variatie in stoffen die men wil opslaan is voor een CO2 blussysteem gekozen. Dit mede aangezien er bij een CO2 systeem de ruimte optimaal gebruikt kan worden zowel in de hoogte, dus volledige m3 als d.m.v. het inzetten van meerder stoffen en of opslag systemen.

 

Project 7:

Bij een klant van ons in het zuiden van het land hebben we een PGS-15 ruimte mogen beveiligen. Bijzonder aan het project is dat het ter vervanging was van een schuimblusinstallatie, dit gezien hier in het certificeringstraject iets niet goed was gegaan in het verleden, en een LPCO2 systeem beter toepasbaar is gebleken en snellen en makkelijker te certificeren. De ruimt is voorzien van aspiratie detectie en een ontruimingsalarm, tevens worden alle omliggende ruimten ook ontruimt. Ook is de ruimte voorzien van de veiligheidsplattegronden en CO2 detectie bij alle toegangen op de BGG, dit om de veiligheid te vergroten voor evt. aanwezig personeel. Beide laatste zaken zijn aanvullend gedaan op alle zaken die gedaan moeten worden conform de SVI publicaties.

 

 

Project 6:

Voor een startende ondernemer in het noorden van het land binnen de sector gevaargoed opslag hebben wij een tweetal PGS-15 opslag ruimte mogen beveiligen met een LPCO2 blusgas systeem. Gezien de stoffen en de flexibiliteit die met in opslag wil hebben was een blusinstallatie op basis van CO2 de beste en economisch gunstigste keus. Dit omdat gezien de opgeslagen stoffen CO2 het meest flexibele blussysteem is waaronder de meeste stoffen mogen worden opgeslagen. Tevens biedt het systeem een grote mate van zekerheid en een korte downtime indien er een blussing is. Ook heeft men met CO2 weinig tot geen nevenschade. Het project is geheel inclusief certificering gerealiseerd binnen 4 maanden.

Project 5:

Voor een gerenommeerd bedrijf in de transport en opslag branche hebben wij op de Maasvlakte een nieuw logistiek complex van 14000 m2 geheel mogen beveiligen met een lagedruk CO2 (LPCO2) installatie. Het geheel is opgedeeld in 9 PGS-15 opslag compartimenten die onafhankelijk van elkaar een bluszone zijn. het geheel is gebouwd conform de PGS-15 en het blussysteem is ontworpen conform de NFPA-12 en geheel gecertificeerd.
Gezien de beveiliging met een blusgassysteem met CO2 mogen in de hallen een zeer breed spectrum aan ADR goederen in de meeste verschillende klassen worden opgeslagen. Voor de gebruiker bied het gebouw in combinatie met het blussysteem een grote flexibiliteit wat betreft de opslag van zowel gevaargoed als koopmansgoederen.

Het blussysteem voldoet aan alle regelgeving welke belangrijk en geldend is voor de veiligheid van de mensen die hier dagelijks werken. Alles is conform SVI publicaties, norm gedaan, daarnaast zijn extra veiligheden aangebracht in overleg met bevoegd gezag,  opdrachtgever en gebruikers.

   

   

 

PROJECT 4:

Voor een bedrijf in Limburg hebben wij een LPCO2 (lagedruk CO2) blussysteem mogen realiseren. Dit betreft een PGS-15 ruimte t.b.v. de opslag van grondstoffen voor de productie en een speciale tank ruimte. Aangezien de klant in het oude pand eveneens een CO2 installatie geinstalleerd had heeft men hier nu wederom voor gekozen, dit mede door de ervaringen uit het verleden en aangezien dit in combinatie met de opgeslagen stoffen de beste en het meest flexibele blussysteem is. 

   

   

Project 3:

Voor een gerenommeerd aannemer in het midden van het land hebben we in Brabant een nieuwbouw project van een chemical warehouse (PGS-15) geheel mogen beveiligen met een detectie en blusgas systeem. Wij hebben in deze de klant geadviseerd gebruik te maken van een lagedruk CO2 systeem (LPCO2). Dit omdat gezien de opgeslagen stoffen CO2 het meest flexibele blussysteem is waaronder de meeste stoffen mogen worden opgeslagen. Tevens biedt het systeem een grote mate van zekerheid en een korte downtime indien er een blussing is. Ook heeft men met CO2 weinig tot geen nevenschade. Het project is geheel inclusief certificering gerealiseerd binnen 4 maanden.

 

 

Project 2:

Voor een bedrijf in de opslag van cacaomassa hebben wij de opslaghal en productieruimte beveiligd met een lagedruk CO2 blusinstallatie (Low Pressure CO2: LPCO2). Lage druk betekent dat de CO2 in een bulk tank wordt opgeslagen die permanent gekoeld wordt. De twee beveiligde ruimten zijn samen ongeveer 30.000 m3 groot.

 

 

Project 1:

Voor een transport onderneming hebben wij drie opslaghallen, waarvan er één een PGS- 15 opslag ruimte is, beveiligd met een LPCO2 systeem. Dit betreffen drie hallen van elk ongeveer 27000 m3. Doormiddel van aspiratiesystemen wordt er in de ruimte gedetecteerd op rook waardoor deuren dicht gestuurd worden en er na een minuut luid alarm geblust wordt. Doormiddel van het volgen van alle wet en regelgeving omtrent veiligheid, bijv. SVI en NFPA, kan de klant met CO2 veilig zijn ruimten beveiligen. Tevens is het personeel opgeleid hoe te handelen bij een alarm en blussing. 

 

Nader advies?

Laat u adviseren door Hein Franke (06 - 42624931) of Jan de Bruin (06 - 53231163) en ervaar de kwaliteit en professionaliteit van ANSUL Solutions.