T: +31 (0)320 24 08 64

24 uurs storingsdienst
+31 (0)320 28 56 77

Datacenter

PROJECT 1:

Voor een projectontwikkelaar in het zuiden van het land hebben wij een datacenter mogen beveiligen. Dit datacenter betreft telecommunicatie binnen Europa. Gezien de vele verschillende ruimten en de beperkte ruimte was het belangrijk een slim ontwerp te maken welke economisch voordelig was en binnen de gestelde fysieke ruimte paste. Dit is gelukt met een ANSUL Inergas-541 installatie, waarbij we gebruik gemaakt hebben van ruimte besparende brackets. Tevens is het systeem zo opgebouwd, dat doormiddel van stuurleidingen alle ruimten vanuit één centrale voorraad geblust kunnen worden. De afmetingen van de twee grootste ruimte waren BxLxH 25 m x 35 m x 4 m (3500 m3) 

 

PROJECT 2:

Voor een telecombedrijf in Nederland hebben wij een aantal datacenters beveiligd met Inergas systemen, Dit betreffen I ANSUL IG-541 blusgassystemen welke meerdere ruimten en of datacenters beveiligen. Door middel van sectie kleppen en detectie per ruimte (bluszone) worden de systemen aangestuurd en wordt de desbetreffende ruimte geblust. In verband met eventuele geluidsschade aan harde schijven zijn de systemen in de meeste ruimten uitgevoerd met "Silent nozzles".

   

Project 3:

Voor een grote bank in Europa hebben we het datacenter mogen beveiligen, dit datacenter bestaat uit verschillende ruimten. Vanwege de beperkte ruimte en het bouwkundig lastige verhaal met overdruk is gekozen voor een ANSUL Sapphire systeem. Dit is een lage druk systeem waardoor de overdruk roosters een stuk kleiner kunnen zijn dan bij een ander systeem, tevens is er geen risico op schade aan harde schijven d.m.v. het hoge en harde geluid wat een nozzle van een hogedruk (inert) systeem kan produceren. Het ANSUL Sapphire systeem is niet zuurstof verdringend en daarmee een van de veiligste en milieu vriendelijkste blussystemen in de wereld. Naast dit alles is het gehele pand voorzien van een BMI installatie.

 

 

Nader advies?

Laat u adviseren door Hein Franke (06 - 42624931) of Jan de Bruin (06 - 53231163) en ervaar de kwaliteit en professionaliteit van ANSUL Solutions.