T: +31 (0)320 24 08 64

24 uurs storingsdienst
+31 (0)320 28 56 77

Computerruimte groot

Project 1

Vanuit een optimalisatie- en digitaliseringsproject heeft de opdrachtgever er voor gekozen binnen de eigen organisatie naast  'Rekencentrum 1' een tweede rekencentrum te realiseren. Vanuit de projectgroep hebben wij de ruimte voorzien van een detectie- en blussysteem. Dit betreft een Sapphire installatie met de blusstof NOVEC-1230. Dit blusmiddel is veilig voor mens, apparatuur en milieu. Omdat er voor een dergelijke ruimte maar 6.5% blusstof ingeblazen hoeft te worden, past het systeem makkelijk in de ruimte omdat het geheel weinig vloeroppervlak gebruikt. Afmetingen van de ruimte BxLxH 15 m x 9 m x 4,2 m (incl. verlaagd plafond en verhoogde vloer.) 

 

Project 2

Voor een grote bank in Europa hebben we het datacenter mogen beveiligen, dit datacenter bestaat uit verschillende ruimten. Vanwege de beperkte ruimte en het bouwkundig lastige verhaal met overdruk is gekozen voor een ANSUL Sapphire systeem. Dit is een lage druk systeem waardoor de overdruk roosters een stuk kleiner kunnen zijn dan bij een ander systeem, tevens is er geen risico op schade aan harde schijven d.m.v. het hoge en harde geluid wat een nozzle van een hogedruk (inert) systeem kan produceren. Het ANSUL Sapphire systeem is niet zuurstof verdringend en daarmee een van de veiligste en milieu vriendelijkste blussystemen in de wereld. Naast dit alles is het gehele pand voorzien van een BMI installatie.

 

 

Nader advies?

Laat u adviseren door Hein Franke (06 - 42624931) of Jan de Bruin (06 - 53231163) en ervaar de kwaliteit en professionaliteit van ANSUL Solutions.