T: +31 (0)320 24 08 64

24 uurs storingsdienst
+31 (0)320 28 56 77

Automatische Blusser

Project 1

Bij een producent van diervoeder additieven was de wens het complete productieproces optimaal te beschermen tegen uitval. Men heeft bewust gekozen voor het installeren van automatische blussers in totaal zes schakelkasten. Door middel van effectieve detectie via de sensortube wordt een brand in het beginstadium gedetecteerd en geblust.

De automatische blussers zijn tevens gekoppeld met de aanwezige ventilatie en de brandmeldinstallatie.

Door het nemen van deze maatregelen is de klant verzekerd van een snelle productie hervatting.

 

Project 2

Bij een van onze klanten, een bedrijf in de fijnmechanische industrie, hebben wij inmiddels drie (3) CNC machines mogen uitrusten met een automatische blusser. Dit betreft allen CNC langdraaiers, waarbij gewerkt wordt met snijolie. De machines draaien 24/7, ook onbemand.

Op de ANSUL FireDetec® automatische blusser is een DIMES module box geplaatst, voor vulgraad bewaking van de CO 2 cilinder, alarmering en koppeling met machineventilatie en het inpandige brandmeldsysteem.

   

 

Project 3

De meterkast is een veel voorkomende technische installatie. Bij een van onze klanten, een horeca gelegenheid, heeft deze twee maal eerder een brand veroorzaakt met desastreuze gevolgen. Om die reden is gekozen de meterkast uit te rusten met een ANSUL automatische blusser. De detectietube is direct op het risico geplaatst en dient tevens als blusleiding.

 

Project 4:

Voor een groot bedrijf in de food industrie hebben we voor een nieuwe fabriekslijn, 31 schalkasten welke van groot belang zijn in het productie proces, mogen beveiligen mat kleine CO2 blussysteempjes, ANSUL Firedetec systemen. Deze systemen zijn voorzien van een DIMES systeem, hiermee worden signalen afgegeven en wordt het systeem bewaakt. Doormiddel van rookmelder word de detectie gedaan en doorgemeld naar de HBMC via een pressure switch.

 

Nader advies?

Laat u adviseren door onze adviseur brandveiligheid Hein Franke (06 42 62 49 31) en ervaar de kwaliteit en professionaliteit van ANSUL Special Hazards.