T: +31 (0)320 24 08 64
F: +31 (0)320 24 77 07

24 uurs storingsdienst
+31 (0)320 28 56 77

Wat is Novec 1230?

Het Ansul Sapphire brandblussysteem is speciaal ontwikkeld voor de beveiliging van ruimtes met gevoelige elektrische of elektronische apparatuur. Zoals bijvoorbeeld, datacenters, MER/SER-ruimte, MCC, technische ruimten, machinekamers, musea, archieven en cleanrooms.
Dit systeem is een lage druk blusgasinstallatie waarin wij gebruik maken van het zeer milieuvriendelijke blusgas Novec-1230. Met dit systeem wordt een beginnende brand geblust met een schoon blusmiddel, dat veilig is voor milieu, mens en uw waardevolle data en
apparatuur. Het systeem biedt een hoge graad van veiligheid voor personen.


Voordelen:
 Snelle blussing (maximaal 10 seconden)
 Grotere veiligheidsmarge voor aanwezige personen
 Minder blusmiddel nodig waardoor vloeroppervlak wordt bespaard
 Blusmiddelfles kan in de ruimte worden geplaatst
 Geen of kleine overdruk voorzieningen nodig.


Het SAPPHIRE blussysteem maakt gebruik van gepatenteerde 3M Novec-1230 blusvloeistof. Het blusmiddel verdampt tot gasvorm en vermengt direct met de aanwezig lucht waardoor niets wordt aangetast. Het blusmiddel gaat een chemische reactie aan met het verbrandingsproces waardoor de brandketen (brandproces) wordt onderbroken, de brand afgekoeld en razendsnel geblust wordt. Dit blusmiddel is goedgekeurd door grote verzekeringsmaatschappijen en erkende testinstanties en is wereldwijd verkrijgbaar.

 

  •